Type slipemiddel

FacingOperation

 

 

Slipemidler kan deles inn i to kategorier: vanlige slipemidler (som aluminiumoksid, silisiumkarbid osv.) og superharde slipemidler (diamant, kubisk bornitrid osv.).

CBN og Jinzeshi er hardere og mer slitesterke enn vanlige slipemidler, men de er veldig dyre.Samtidig er superharde slipemidler utmerkede varmeledere (den termiske ledningsevnen til diamant er 6 ganger så stor som kobber), mens vanlige slipemidler er keramiske materialer, så de er adiabatiske.

CNC-dreie-fresemaskin
cnc-bearbeiding

 

 

Superhardt slipemiddel har også høy termisk diffusivitet, det vil si at det har evnen til å spre varme raskt.Denne egenskapen gjør at superhardt slipemiddel har karakteren av "kaldskjæring".Slitasjemotstanden til superharde slipemidler er også mye bedre enn vanlige slipemidler, men disse egenskapene til superharde slipemidler betyr ikke at de passer for alleslipeprosesser.

 

 

Hvert slipemiddel har sitt mest passende bruksområde, så det er viktig å forstå egenskapene til hvert slipemiddel.For eksempel har aluminiumoksyd keramiske slipemidler - noen ganger kalt frøgel (SG) slipemidler eller keramiske slipemidler - generelt bedre slitestyrke og formbevaring enn smeltet (vanlig) alumina.Imidlertid har keramiske slipemidler også de mest hensiktsmessige bruksområdene.

okumabrand

 

 

 

Alumina: Al2O3 er det billigste slipemidlet.Ved sliping av herdet stål er ytelsen meget god.Under betingelser med kontinuerlig dressing kan nikkelbaserte superlegeringer også slipes.Al2O3 har god tilpasningsevne til ulikeslipingforhold, som myke og harde materialer, lett kutting og tung kutting, og kan slipe en svært høy overflatefinish.

CNC-dreiebenk-reparasjon
Maskinering-2

 

Keramisk alumina: Keramisk alumina har høy styrke, så det er best egnet for anledninger der skjærekraftbelastningen til hvert slipekorn er høy.Keramisk alumina er svært effektiv i sylindrisk sliping og store plan frem- og tilbakegående sliping av herdet stål.Men den er ikke egnet for lang skjærebue og liten belastningskraft av enkeltslipekorn, slik som intern sirkulær sliping, krypematsliping, etc. Imidlertid kan de keramiske aluminiumoksyd-slipepartiklene som er modifisert ved "strekk" også brukes til å behandle viskøsrustfritt stål, superlegering osv. selv når skjærebuen er lang.På dette tidspunktet når formforholdet (lengdebreddeforhold) til slipepartiklene 5.


Innleggstid: Jan-02-2023

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss