Håndverksprosess

FacingOperation

 

 

 

I produksjonsprosessen kalles prosessen med å endre formen, størrelsen, plasseringen og arten til produksjonsobjektet for å gjøre det til et ferdig- eller halvfabrikat en prosess.Det er hoveddelen av produksjonsprosessen.Prosessen kan deles inn i støping, smiing, stempling, sveising, maskinering, montering og andre prosesser.

CNC-dreie-fresemaskin
cnc-bearbeiding

 

 

Den mekaniske produksjonsprosessen refererer generelt til summen av maskineringsprosessen til delene og monteringsprosessen til maskinen.Andre prosesser kalles hjelpeprosesser.Prosesser som transport, lagring, strømforsyning, utstyrsvedlikehold osv. Den teknologiske prosessen er sammensatt av en eller flere sekvensielle prosesser, og en prosess består av flere arbeidstrinn.

 

 

Prosess er den grunnleggende enheten som utgjør maskineringsprosessen.Den såkalte prosessen refererer til den delen av den teknologiske prosessen som en arbeider (eller en gruppe av) kontinuerlig fullfører på en maskinverktøy (eller en arbeidsplass) for samme arbeidsstykke (eller flere arbeidsstykker samtidig).Hovedtrekket til en prosess er at den ikke endrer prosessobjekter, utstyr og operatører, og innholdet i prosessen fullføres kontinuerlig.

okumabrand

 

 

 

Arbeidstrinnet er under forutsetning av at prosessoverflaten er uendret, behandlingsverktøyet er uendret og kuttemengden er uendret.Passeringen kalles også arbeidsslaget, som er arbeidstrinnet som fullføres av maskinverktøyet på den bearbeidede overflaten én gang.

CNC-dreiebenk-reparasjon
Maskinering-2

 

 

For å formulere bearbeidingsprosessen er det nødvendig å bestemme antall prosesser som arbeidsstykket skal gjennomgå og rekkefølgen som prosessene utføres i.Bare en kort prosess av hovedprosessnavnet og dets behandlingssekvens er oppført, som kalles prosessruten.

 

 

 

 

 

Formuleringen av prosessruten er å formulere det overordnede oppsettet av prosessen.Hovedoppgaven er å velge prosesseringsmetode for hver overflate, bestemme behandlingssekvensen for hver overflate og antall prosesser i hele prosessen.Formuleringen av prosessruten må følge visse prinsipper.

5-akse

Innleggstid: 17. oktober 2022

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss